Urhon kanssa lähdettiin eilen savon suuntaan Kuopioon kauneuskisoihin. Rolle pääsi tällä kertaa turistiksi ja matkakumppaniksi lähti vielä Mira ja Perla (Svartheim´s I Want It All).

Tuomarina oli Maret Kärdi Virosta. Paljon olin kuullut tästä tuomarista etukäteen ja eipä olleet jutut yhtään liioiteltuja. Urho osallistui pentuluokkaan. Kp:ta ei tällä kertaa herunut ja mammakin sai moitteita koiran esittämisestä. Esitin tuomarin mielestä koiran väärin ;)

Urhon arvotelu;

8 kk, vielä kehitysvaiheessa, sopivilla mittasuhteilla, keskikokoa korkeampi. Reippaasti esiintyvä urospentu. Erinomainen rintakehän malli. Ikään nähden sopivat kulmaukset. vielä löysyyttä nivelissä. Toivoisin selvemmän polvikulmaukset ja rungon myötäisemmät kyynärpäät. Hyvä pää ja ilme. Riittävän posken myötäiset korvat. Hyvä ylälinja. Hieman alhainen hännän kiinnitys. Raajoissa vielä pentumaista pehmeyttä karvassa mutta yläosassa kehittymässä sopivasti karkea. Tarvitsee aikaa ja lisää voimaa.

Perlasta tuomari täti tykkäsi enemmän ja Perlis sai ensimmäinen rusettinsa vara-sertin muodossa. Sijoitus siis PN2 Perlalle.

Urho;

006-normal.jpg