Maisan kanssa aloitettiin pari viikkoa sitten lyhyt kurssi (6 koulutus kertaa) "koirien tapakoulutus". Kurssilla oli tarkoitus opetella ihan perus juttuja; maahan menoa, istumista, luoksetuloa, seuraamista, koiren ohittamista jne. Kurssille mentiin, koska Maisa tahtoo hiukan innostua lenkillä vastaantulevista koirista ja haukkuu niitä. Maisan kanssa ei olla hirveän paljon tehty ikinä mitään, maahan se osaa mennä ja istua. Joskus pienesti on sivulle menoa harjoiteltu, mutta ei voi sanoa, että se sen osaisi.

Kurssi oli jotakin ihan muuta, kuin olisin ikinä kuvitellut. Maisa käyttäytyi Ihan kuin oltaisiin enemmänkin harjoiteltu. Osaten siis lähes kaiken mitä siltä pyysin. Ohjaaja kysyikin, että mikäs se Maisan ongelma olikaan.. hirvittävät selitykset, että ohituksethan ne.

Seuraavalla tunnilla sitten harjoiteltiin niitä ohituksia. Ja mitä tekee Maisa; seuraa minua hyvinkin tiiviisti, eikä edes vilkaise vastaantuleviin koiriin..!! Ollaanpa nyt Maisan kanssa kuitenkin yhtä kokemusta taas rikkaampia eikä koiran kanssa yhdessä tekeminen ole ikinä pahasta! Opittiin me sentään jotain; katsekontakti on huimasti parantunut Maisalla, samoin seuraaminen. Niinkin hyvin, että sitä tarjotaan lenkillä joka välissä! (Paitsi silloin, kun niitä toisia koiria tulee vastaa ;) ).