Rolle osallistui torstaina bh kokeeseen Kajaanissa.

Jännitys oli aivan kamala koe aamuna. En ole itse ollut, tai edes nähnyt minkäänlaista toko koetta aiemmin, joten olimme Rollen kanssa molemmat hyvinkin ensikertalaisia. Lisäksi jännitystä lisäsi sääennuste; sataako vai ei. Rolle kun ei pahemmin halua märässä maassa makoilla.. kukapa haluaisi? Onneksi kokeen aikana ei satanut, aamulla kyllä hiukan.

Arvonnassa meille sattui kilpailu numero 2, mikä oli itseasissa hyvä (ei tarvi hermoilla sen pidempään..). Numero 1 lähti suorittamaan liikkeitä ja Rollella oli edessä ensin paikkamakuu. Tämä ei ole Rollen vahvin puoli. mm. "kenraaliharjoituksissa" Rolle nousi paikkamaakussa ylös ja siirtyi puolen metrin päähän makaamaan. Olisko ollut kivet huonosti alla? Paikalla makuu liikkeen yritin kyllä itse hiukan jännityksessä sabotoida, mm. jätin hihnan tyynesti käteen ja yritin poistua koiran luota sekä käskin Rollen liian aikaisin maahan.. aloitettin alusta ja  Rolle yllätti täysin; paikalla pysyttiin tarvittava aika ja arvosanaksi erinomainen!

Seuraavaksi kytkettynä seuraaminen. Rollelle ei sattunut oikein hyvä päivä seuraamisen suhteen ja kontaktissa oli parantamisen varaa. Vapaana seuraamisessä oli hiukan samaa kyllästymistä havaittavissa ja henkilöryhmässä hiukan haahuiltiin (mutta korjattiin lisäkäskyllä). Arvosanaksi saimme hyvä.

Liikkeestä istuminen meni ilman isommitta virheitä ja siitä arvosanaksi erinomainen. Liikkeestä maahanmeno meni hyvin. Luoksetulossa Rolle menee suoraan sivulle, koska en ole sitä aikoinaan muuten opettanut ja emme tämän kokeen tähden sitä alettu korjaamaan. Arvosanaksi hyvä.

Kaupunki osuus jännitti vähiten, koska Rolle on kotioloissakin hyvin neutraali ja helppo koira. Eikä toiset koirat isommassa määrin kiinnosta. Tämä osuus menikin ihan heittämällä läpi.

Lopputuloksena hyväksytty BH koe. JEE!! Ilmeisesti kääpiösnautsereissa ei ole kovinkaan montaa koiraa, joka tämän kokeen olisi hyväksytysti suorittanut, pikaisesti laskien n. 20 kpl. Ja Rolle on nyt yksi näistä. HYVÄ ROLLE!! :)