Kainuussa on riittänyt pakkasta ja lunta viime viikkoina. Parhaillaan elohopea on laskenut -35 asti. Vaikka yli 20 asteen pakkasissa meillä koirat saa takkia yllensä ja ulkoilut ei ole pitkiä niin Maisa onnistui palelluttamaan osan nisistään. Osa syynä varmasti oli sekin, että syksyisen alkavan kohtutulehduksen takia Maisalta ajeltiin mahakarvoja ultraa varten ja karvat ei vieläkään ole kasvaneet takaisin. Eipä sillä, ei nuo beaglen karvat ole näihin pakkasiin suunniteltu muutenkaan. Nahkathan nisistä lähti ja nyt sitten parannellaan niitä. Maisa sai tämän takia uuden hienon fleecehaalarin, jota se saa sitten pitää ulkona koko loppu talven ettei käy uudestaan hassusti.

Iita (Harringan Santa Maria) kävi kahden viikon kokeessa puolimetrisessä hangessa tammikuun alkupuolella. Hirvittävästä lumimäärästä huolimatta jäniksen perässä pysyttiin 78,79 pisteen verran ja ykköstulos. Tämän myötä Iitasta leivottiin uusi FI MVA. Onnea Iitalle!

Nyt onkin hyvä aika jäädä mammalomalle. Iita kävi kylässä komean beaglepojan luona keskisuomessa ja jos hyvin käy niin pentuja olisi odotettavissa viikolla 15. Pentueesta tarkemmin "pentuja" laatikossa alhaalla oikealla.