Seilltä löytyi kolmisen viikkoa sitten kaulan ja lavan kiinnekohdasta hyvin irtonainen, isohko patti. Pari viikkoa sitten Seili leikattiin ja lääkäri löysikin samalla päästä toisen, hyvin pienen, patin. Lääkäri uskoi pattien olevan rasvapatteja, mutta kun tulokset tulivat, totuus olikin toinen;

Molemmat patit osoittautuivat patologin lausunnossa pahanlaatuisiksi rasvakudos kasvaimiksi, eli low-grade liposarkoomaksi. Onneksi patit löytyivät ajoissa, ja etäpesäkkeitä ei ole. Lääkärin mukaan tälläisillä kasvaimilla on kuitenkin tapana uusiutua. Ennuste on kuitenkin melko hyvä, patit voidaan jatkossakin (mahdollisesti) leikata pois ja Seilillä voi olla vielä vuosia edessä päin, sen aika näyttää. Seili kuitenkin on nyt virallisesti eläkkeellä, stressitilat voivat laukaista pattien räjähdysmäisen kasvun ja kasvaimet voivat ilmaantua sisäelimiin.

Maisakin kävi tutustumassa tänään eläinlääkäri tätiin. Parin päivän ajan olen jo kummastelut Maisan ja Rollen kummallista suhdetta; Rolle on hoitanut Maisaa kuin viimeistä päivää. Varmasti on Maisasta nuoltu joka karva silmistä, korvista ja huulista. Ja ollut hyvin kiinnostunut Maisan peräpäästä. Juoksu on kuitenkin jo reilu kaksi viikkoa sitten loppunut. Eilen oli kaveri koiria kylässä, ja jopa nartutkin olivat kiinnostuneita Maisan perästä. Aamulla mentiin sitten lääkäriin varmistamaan Maisan olotila, vaikka muita oireita ei ollutkaan. Ja löytyihän sieltä, suuri määrä bakteereja, joka voi viitata alkavaan kohtutulehdukseen. 10 päivän antibiootti kuuri ja metsästyskielto. Ei ole Maisan metsästys syksy tämä, ei..

Lisäksi Maisalla on ollut hiukan vaivaa metsästyksen jälkeen ontumisen muodossa. Sama takajalka, joka revähti pentuaikana oikuttelee metsästyspäivien jälkeen. Tavallisilla lenkeillä ongelmaa ei ole. Maisalla on käynyt hieroja, ja hierojan mukaan voi olla, että ontuminen johtuu tästä pentuaikaisesta tapaturmasta; lihakset menevät helpommin jumiin. Ensi viikolla hierotaan lisää.