Maisan puolen vuoden työjakso alkoi lauantaina. Ensimmäistä hakua kesti 20 minuuttia ja ensimäinen jänis tälle syksyä löytyi. Ajoa kesti 20 minuuttia kunnes jänis piiloutui ilmeisesti talon pihaan. Maisa kuitenkin löysi pupunsa ja ajo jatkoi. Jänis kuitenkin eksytti Maisan uudestaan tielle. Vielä kerran Maisa kaiveli kuitenkin jäniksensä ylös ja taas ajettiin. Kolmannella hukalla oli kuitenkin parempi ottaa Maisa kiinni, koska lämpötila alkoi nousta uhkaavasti.

Yhden lepopäivän jälkeen tänään jatkettiin harjoituksia. Hakua 40 minuuttia ja ajo alkoi. 15 minuuuttia Maisa pysyi jäniksen perässä, kunnes tuli hukka. Sitkeänä tyttönä Maisa kuitenkin kaiveli jänistä takaisin ajettavaksi melkein 1,5 tunnin ajan. Ja löysi sen. Sitten ajoa taas 45 minuuuttia ja uusi hukka. Taas alkoi kuitenkin lämpötila nousta siihen malliin, että oli parempi ottaa koira kiinni.

Positiivista näin harjoitusten alkuun on se, että tänään tehtiin Maisan ajominuutti ennätykset. Haukku kuullostaisi olevan vähintään kantava ja saimme tänään näköhavainnoinkin jänikseen. Eikä Maisa ollut kaukana perässä. Lisäksi kiinni otto sujui mallikkaasti, kun Maisa tuli vislaukseen. (Vai oliko vain tuuria?) Huomenna levätään ja sitten jatketaan harjoituksia.

"Mihin ihmeeseen se jänis meni?!"