Viikonloppuna suuntasimme Jyväskylään Rollen ja Maisan kanssa, missä oli lauantaina kääpiösnautsereiden erikoisnäyttely ja sunnuntaina kansainvälinen koiranäyttely. Jyväskylässä olikin tapahtumaa tälle viikonlopulle, kun uuraisissa Seili puolusti ajovoittaja titteliään. Tosin tällä kertaa viime vuoden mestari sai taipua ja jäi sijalle 8.

Näyttely puolella menikin sitten paremmin, ja saatiin viikonlopulta hiukan kotiin viemisiäkin;

Erkkarissa tuomaroi rodun erikoistuomari Hilkka Salohalla, joka tykkäsi Rollesta siinä määrin, että nosti pojan rodun korkeimmalle pallille ja antoi viimeisen sertin jonka myötä Rolle on nyt FI MVA!! Bonuksena saatiin vielä Finnsg piste ja loppukilpailussa BIS4.

(kuva: Auli Hurskainen)

Sunnuntaina jatkettin. Tällä kertaa myös Maisa pääsi kehään. Hiukkasen Maisaa jännitti paviljongin hälinä, mutta kehästä suoriuduttiin kuitenkin ihan kunnialla. Tuomarina toimi Jos De Cuyper Belgiasta. Maisa oli hänen mieleen, tosin toivoi arvostelussa hiukan lisää massaa (annetaanko anteeksi, kun ollaan kuitenkin vielä pentuluokassa..?). Tuloksena Maisalle Kp ja ROP-Pentu.

Tyypilliseen huonoon tuuriin, myös Rollen kehä oli lähes samaan aikaan. Maisan arvostelun saatuani käteen, koira syliin ja puoli juoksua hallin toiseen päähän ja samantien koiran vaihto ja Rollen kanssa kehään. Tuomarina toimi Carlos Fernandez-renau Espanjasta. Rollen juoksikin sitten suoraan PU3 sijalle. Hieno suoritus noinkin isosta koirajoukosta (mustia 26 kpl.).

Kehien jälkeen sitten oli koirien mielestä mukavampaa ohjelmaa; Best-In koiranruoka kopissa kokit maistatti koirilla eri ruoka annoksia ja sehän kelpasi Rollelle ja Maisalle. Toisessa kopissa oli sitten koirien formula rata; aikaa otettiin miten nopeaa namipalat upposi koiraan. Rolle ei halunnut osallistua (sylkäsi "namipalan" pois suustaan ), mutta Maisa koetti onneaan. Aika oli (muistaakseni) 10 sekunttia .