Maisa on ajoittain ontunut toista takajalkaansa jo noin kolmen viikon ajan. Reilu kaksi viikkoa sitten, kun käytiin rokotuksella, asiasta kysyttiin lääkäriltä. Kasvukipuja oli vastaus. Keskiviikkona haimme sitten rabies rokotteen ja taas asia otettiin puheeksi. Edelleen kasvukipuja. En tyytynyt enää vastaukseen, vaan tilasin ajan eri lääkärille. On vähintään outoa, että koira ontuu noin pitkään, ja ilman näkyvää syytä. Maisa on kuitenkin antanut koskea jalkaansa ihan hyvin ja en ole löytänyt sielä jälkeäkään mistään.

Tänään sitten menimme lääkäriin ja koko koira käänneltiin ja väänneltiin. Maisa sai unipiikin ja otettiin kuvia lonkista ja polvista. Diagnoosiksi epäily osittaisesta ristisideruptuurasta. Lonkat on ok, samoin polvet. Ensi viikolla menemme sitten ortopedille Joensuuhun. Hyvin todennäköistä on, että Maisan jalka leikataan samalla reissulla.

Syytä siihen, mistä tämä johtuu, ei kukaan voi varmaksi sanoa. Suurin epäily on, että leikin tuoksinassa se on tapahtunut.

Nyt on sitten juoksut juostu joksikin aikaa. Hyppiä ei saa, leikkiä ei saa, eikä edes oikealla lenkillä käydä  . Todella harmillista näin pentukoiran kannalta, kun pitäisi päästä leikkimään ja tutustumaan toisiin koiriin. Ja ennen kaikkea, tutustumaan sinne metsän ja jänisten hajuihin, sekin on meiltä nyt kielletty. Täytyy tyytyä haistelemaan hihnassa cityjänisten hajuja..