Kainuun beagle järjesti beaglepäivät eilen Kuhmossa ja tottakai sinne mentiin koko porukalla. Omat pojat jäivät kyllä "kerhotäti" Miran hoiviin, vaikka kuinka wannabe beagleja onkin (lähinnä Rolle on vähän turhankin paljon jänisten perään). Iita ja Seili pääsi kuitenkin näkemään sukulaisiaan, kun paikalla oli Iitan sisko (ja tietysti Seilin tyttö) Pinta sekä veli Semi. Aika hyvin olikin koiria paikalla, arviolta hiukan vajaa 20 beaglea ja yksi vääränrotuinen (kultainennoutaja). Ikäjakaumakin oli melko suuri koirilla, kun nuorimmat taisi olla siinä vajaa 5 kk ja vanhin reilu 13 vuotta.

Päivän ohjelmassa oli seurustelun lisäksi vähän asiaakin kerhon toiminnasta, ajokokeista sekä ulkomuodosta. Iitan kanssa pääsimme siihen sitten narttujen malli koiraksi, toisena oli sitten uros. Olisinpa sen tiennyt etukäteen, niin oltaisi voitu hiukan treenatakin sitä seisomista taas ja kun meidän alusta oli todella liukas pöytä (mikä tietysti jännitti sitten Iitaa), niin ei oikein ollut mallikoiran näköinen, vaikka kuinka kehuja saatinkin.

Seuraavaksi sitten oli pieni muotoinen match show, jonka tuomarina toimi allekirjoittanut. Meidän koirille ei sitten sijoituksia pahemmin herunut, vaan Iita ja Seili oli viimeinen ja toiseksi viimeinen, vaikka Pete handlasikin koiria kuin vanha tekijä  Voiton vei sekä sinisissä, että punaisissa oikein luupavan näköiset n. 5 kk vanhat piikelivauvat.

Lopuksi oli sitten makkaran paistoa ym. seurustelua. Oikein mukava päivä kaikkiaan, ja eritoten on aina mukava nähdä paljon beagleja yhdessä.

Mallikoira Iita, ja Virkkalan Hannu kertoo miltä koiran tulee näyttää.

Sisaruksia koolla; oikealta Seili, Iita ja Semi.